הבעיות של רילוקיישן
אין ספק כי רילוקיישן יכול גם להיות שלילי במהותו ואחרי כמה שבועות כבר תבינו שזה לא מה שחשבתם, אך למעשה רוב הישראלים ייהנו מתהליך המעבר וטוענים שמעבר לים טוב יותר. יכול להיות שטוב לכם ואלי קצת פחות אך בוודאי כמה הודעות ממס הכנסה יכולים להשפיע על התהליך. מס הכנסה גובה כספים מהרווחים של כל תושבי ישראל, גם כאשר מדובר על תושב חוץ, אם כי אחוז הגבייה מהרווחים יכול להיות שונה. מיסוי רילוקיישן שונה ממיסוי בישראל לא מסובך כמו שהוא נשמע וחשוב שתכירו אותו ואת פקודת מס הכנסה עוד לפני שאתם מתחילים לחלום על אירופה או ארה"ב.
הגיע הזמן לשים סוף לבלבול
• עד לפני כשנה, עד להסדרת תחום מיסוי רילוקיישן וההתנהלות מול מס הכנסה, היה זה נושא מבלבל מאוד. ישראלים רבים נחשקים ברחבי העולם מטעמן של חברות רבות, חלקן פועלות בארץ, כאשר הבדלי המיסוי יכולים להיות מכשול בירוקרטי לא קל וסימן שאלה ענק. ייעוץ מס לפני רילוקיישן כדי להבין טוב יותר את המקרה הספציפי של כל עובד לפי המדינה אליה עובר.
• ההחלטה העדכנית ביותר של מס הכנסה קובעת כי כל עוד עובד העובד במדינה שיש לה אמנת מס עם ישראל, יזכו להקלות. התנאי המינימלי להכרה בתושבי חוץ מבחינת מס הכנסה הוא עבודה ומגורים לפחות במשך שלוש שנים במדינה שבה מבצע העובד רילוקיישן, כאשר תנאי זה יחול על בני המשפחה שלו אחרי 30 חודשים.
הכל תלוי בתושבות החוץ
אפשר להסביר את הנושא בצורה פשוטה אף יותר: כל עוד התושב הישראלי אינו נחשב תושב חוץ, הוא ישלם מהרווחים שלו את המס המלא למדינה אלא אם יש אמנת מס בין שתי המדינות, כאשר יש אמנה כזו עם רוב המדינות המפותחות. תשלום זה כולל גם תשלום ביטוח לאומי. כאשר יהפוך התושב לתושב חוץ, זאת לפי מרכז חייו והתנאים לפי מס הכנסה וביטוח לאומי, לא יצטרך לשלם גם את מס ההכנסה וגם את הביטוח הלאומי, כאשר את התשלום האחרון הוא יכול לשאת אם הוא רוצה לשמור על זכויותיו. גם בדיעבד יוכל לקבל החזר מס רילוקיישן מרגע שהפך לתושב חוץ.
מה לגבי חזרה לארץ?
הטבות במיסוי רילוקיישן יכולה להינתן לעובד גם אם יחזור לארץ, כאשר מה ההכנסה קובע גם את מספר הימים המקסימלי שאחריהן כבר לא יהיה זכאי לקבל הטבות. מספר הימים המקסימלי שעובד יוכל לשהות בארץ בשנה קלנדרית אחת כדי לשמור על הסטטוס שלו, תושב חוץ, עומד כיום על 75 ימים, כאשר בני משפחתו יוכלו לשהות עד 85 ימים בארץ, בלי לפגוע בהטבות שמגיעות להם. עוד שינוי דרמטי שחל בענייני המיסוי הוא שכעת רוב האחריות עוברת לידיו של העובד ולא של החברה שמעסיקה אותו כנהוג עד היום.